Despre onoare, principii și nevoia de consecvență cu sine însuși

Ieri, in calitate de președinte al Coaliției pentru Națiune, am dat un comunicat prin care protestam împotriva cenzurii și discriminării instituite de guvernul României prin înalți funcționari ai acestuia.

Așa cum era firesc, am condamnat declarația oficială a Ministerului Afacerilor Externe făcută prin reprezentantul acestuia, Ovidiu Raetchi, prin care era interzisă participarea unui cetățean la o dezbatere organizată de un ONG, și asta ca urmare a diferențelor de opinie pe care acest cetățean le are față de poziția politica a Ministerului Afacerilor Externe.

Cu alte cuvinte MAE, de la cel mai înalt nivel, a discriminat un cetățean român, limitându-i dreptul la libera exprimare, ca urmare a faptului ca aceasta persoană are opinii ne-“corect-politice”, contrare poziției oficiale a statului român.
Știu, ne-am obișnuit cu cenzura, devenita din păcate un fapt banal. Dar pana acum cenzura venea de la instituții private, gen fb, presa, televiziune. Pana acum Cenzura nu era un act oficial, chiar dacă era impusă tacit sau discret de către stat.

De alaltăieri Cenzura a devenit o politica oficială de stat, promovată public și fără perdele de însuși Ministerul Afacerilor Externe, acolo unde diplomația și eleganța ar trebui sa îmbrace orice forma de manifestare.
Iată ca nu!
Cenzura și discriminarea sunt exhibare fără jenă și fără perdea de la vârful statului român.

Ceea ce a impus reacția noastră, a CpN! O reacție oficială, fermă și clară fata de poziția oficială a MAE și implicit a statului roman, o reacție prin care am cerut demisia politrucului Ovidiu Raetchi, cel care a afirmat public ca “merge pe mâna SRI”, dar și a ministrului Bogdan Aurescu, cel care a permis și/sau nu a sancționat imediat un derapaj atât de grav al unui subordonat de-al său.
Reacția a avut ca scop apărarea principiilor și valorilor pe care le apărăm de zeci de ani: libertatea și demnitatea cetățeanului român, oricum s-ar numi el.

Am fost surprins ca mulți dintre urmăritorii noștri, unii declarați și susținători și voluntari ai Legii Suveranității, au sărit ca arși de aceasta declaratie.
Motivul?
Cetățeanul cenzurat și discriminat este profesorul Adrian Severin. Iar faptul ca Adrian Severin a avut o condamnare in regimul securisto-kovesist se pare ca îl face nedemn de protecția noastră, ba chiar legitimează orice abuz al statului, orice act de cenzură și discriminare la care acesta este supus in prezent, la ani de zile după ce acesta și-a ispășit pedeapsa, indiferent dacă aceasta a fost justă sau injustă.

Iar această situație, aceasta poziție a unor concetățeni de ai noștri mi se pare mai revoltătoare decât însăși discriminarea și cenzura despre care vorbeam mai sus, cu atât mai mult cu cât vine din partea celor cu care luptam in aceeași baricadă împotriva statului abuziv și nedemocratic.

Iată de ce trebuie sa clarific unele aspecte:

Vom apăra drepturile și libertățile oricărui cetățean român, oricum se numește el și orice ar fi făcut sau spus in trecut.

Vom protesta împotriva oricărui abuz al statului român săvârșit împotriva oricărui cetățean, indiferent cine s-ar afla in fruntea statului român.

Vom recunoaște meritele oricărui cetățean român, indiferent de păcatele si greșelile lui, tot așa cum vom cere sancționarea oricăror greșeli și ne vom ruga pentru iertarea păcatelor oricărui cetățean indiferent de numele sau calitățile lui.

Vom rămâne consecvenți in a arăta și a condamna abuzurile și crimele monstruosului regim basisto-kovesist, rădăcina răului in România.

Vom rămâne recunoscători oricărei persoane care ne ajută și nu vom lăsa pe nimeni din echipa noastră in urmă.

De aceea, rămânând consecvenți propriilor noastre principii și valori, vom acționa in concordanță cu acestea, indiferent ce riscuri și “pierderi colaterale” de imagine ar presupune aceasta.
Faptul ca facem politică de o lună nu ne-a transformat in oportuniști demagogi lipsiți de valori și principii.
Și nici nu ne va transforma vreodată.
Vom rămâne țintuiți in principiile noastre, chiar dacă asta ne va expune și ne va aduce oprobriul unora din societate, și poate chiar unii susținători vor fi gata sa ne sfâșie pentru asta.

Și vom rămâne consecvenți pentru simplul motiv ca de asta are nevoie societatea azi: consecvență in principii, onoare, mărturisire a adevărului și curaj in apărarea valorilor… pana la jertfelnicie.

Cât despre “subiectul sensibil” al cărui nume sau prezență inflamează orice discuție publica, despre domnul profesor Adrian Severin, poziția personală, neangajantă pentru partid, rămâne neschimbată: un profesionist desăvârșit, care mi-a fost profesor, un om de o inteligență sclipitoare care și-a ispășit pedeapsa pentru o faptă penală de care a fost condamnat de regimul criminal basisto-kovesist, fiind azi un cetățean cu drepturi cetățenești depline.
Nu in ultimul rând, Dl Profesor Adrian Severin a fost unul dintre puținii profesioniști care au avut o contribuție activă și importantă la #LegeaSuveranității.
Iar pentru aceasta eu ii voi rămâne mereu recunoscător.

Și, in pofida tuturor celor de mai sus, comunicatul de ieri nu a fost depre Adrian Severin și nici in apărarea lui Adrian Severin!

Ci in apărarea principiilor și valorilor in care cred și credem toți din #CoalițiaPentruNațiune.

Iar aceste valori și principii nu vor fi negociabile.
Cum nici drepturile și libertățile oricărui cetățean roman nu pot fi condiționate de numele, statutul social, convingerile sau chiar trecutul acestuia.

Iar aceste poziții vor rămâne nenegociabile și neschimbate, indiferent de riscuri sau costuri.

#PentruNațiune
#PânăLaCapăt